Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η εφημερίδα :"ΠΑρον" και ο κ.Μανιάτης συζητουν για την ΔΕΠΟΣ

19-09-2010  Παρόν 

    
Κάθε άλλο παρά θύμα «χονδροειδούς παραπληροφόρησης» έπεσε το «ΠΑΡΟΝ», κύριε Γιάννη Μανιάτη (πρόκειται για τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αν δεν τον ξέρετε), όπως προκλητικά σημειώσατε σε επιστολή που μας στείλατε, ζητώντας και τα ρέστα.

Απληροφόρητος πιαστήκατε εσείς, κύριε υφυπουργέ, κι αν δεν υπήρχε η εφημερίδα μας με το αποκαλυπτικό δημοσίευμά μας στις 15 Αυγούστου να σας ΞΥΠΝΗΣΕΙ, ο πλειστηριασμός του φιλέτου της ΔΕΠΟΣ ΑΕ στο Πόρτο Χέλι θα είχε γίνει και το Δημόσιο θα είχε χάσει ένα ακίνητο αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Και αντί να μιλάτε για «χονδροειδή παραπληροφόρηση» θα έπρεπε να είχατε ζητήσει ευθύνες, δίνοντας εντολή για ΕΔΕ, που σας άφησαν να έχετε μεσάνυχτα, αν και πληροφορίες μας λένε ότι ως κάτοικος και βουλευτής της περιοχής είχατε γνώση από πολύ καιρό, άγνωστο όμως γιατί, δεν είχατε παρέμβει πριν αποκαλύψουμε τη μεθόδευση που γινόταν. Και χρήσιμο θα ήταν να ψάχνατε να βρείτε από ποιους, αλλά και γιατί άφηνε και δεν πλήρωνε τα νοίκια που χρωστούσε η ΔΕΠΟΣ και έφθασε στο σημείο ο ιδιοκτήτης, ύστερα από πολλές προφανώς παρεμβάσεις που δεν απέδωσαν, να καταφύγει στον πλειστηριασμό.
Η επιστολή του πρώην δημάρχου Κρανιδίου κ. Καμιζή είχε σταλεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στις 30 Ιουλίου και σεις, κύριε Μανιάτη, μόλις στις 25 Αυγούστου απαντήσατε στον πρώην δήμαρχο, δηλαδή κατά... σύμπτωση, όταν πλέον είχε πάρει διαστάσεις από το δημοσίευμα του «Π» το σκάνδαλο που μαγειρευόταν σε βάρος του Δημοσίου. Άραγε, αν δεν μεσολαβούσε το δημοσίευμά μας, θα είχατε παρέμβει;
Το «κάτω τα χέρια» έπρεπε να το είχατε πει πολύ καιρό πριν. Και η πρώτη κίνησή σας, να είχατε διορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο στη ΔΕΠΟΣ. Και τελικά στις 10 Σεπτεμβρίου τοποθετήσατε πρόεδρο την κυρία Σταγιάννη.
Χρήσιμο θα ήταν επίσης, κύριε υφυπουργέ, να γράφατε στην επιστολή που μας στείλατε πότε δόθηκε η εντολή στον δικηγόρο της ΔΕΠΟΣ να ασκήσει ανακοπή κατά του πλειστηριασμού. Ίσως η ημερομηνία να λέει πολλά... Και κάτι ακόμη, αν υπάρχει πρόβλημα εκπροσώπησης στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της αίτησης ανακοπής του πλειστηριασμού.
Προς το παρόν μένουμε στην επιστολή που μας στείλατε, η οποία έχει ως εξής, με τη σημείωση να είστε πιο προσεκτικός όταν απευθύνεστε στο «ΠΑΡΟΝ» και τα περί «χονδροειδούς παραπληροφόρησης» αλλού να τα απευθύνετε:
ΘΑ...
«Κύριε Διευθυντά,
Αναφορικά με το από 5/9/2010 δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο “Μιλιά για τον πλειστηριασμό - σκάνδαλο στο Πόρτο Χέλι”, σας γνωστοποιώ ότι, δυστυχώς, πέσατε θύματα χονδροειδούς παραπληροφόρησης. Δεν έχει κανένα νόημα να μπω στην ουσία του δημοσιεύματος, αφού με την από 25/8/2010 επιστολή μου προς τον τ. δήμαρχο Κρανιδίου, την οποία κοινοποίησα στο Γραφείο του πρωθυπουργού και την αρμόδια υπουργό, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, δεσμεύομαι, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ότι:
“Η ΔΕΠΟΣ, μέσω του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα ορισθεί με ΚΥΑ εντός των επόμενων ημερών, θα εξοφλήσει την οφειλή, με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός να μην πραγματοποιηθεί και η κατάσχεση να αρθεί. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει εκποίηση του ακινήτου της ΔΕΠΟΣ ΑΕ στο Πόρτο Χέλι”.
Κατά συνέπεια, από την πλευρά μου, όχι μόνο δεν υπήρξε “ένοχη σιωπή” αλλά, αντίθετα, ηχηρή δημόσια δήλωσή μου “Κάτω τα χέρια”.
Στη διάθεσή σας για κάθε παραπέρα πληροφόρηση επί του θέματος.

Με τιμή
Γιάννης Μανιάτης»
                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου