Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μια επιστολή που πρέπει να στείλουμε όλοι στο Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την απόφαση του να κλείσει η ΔΟΥ Κρανιδίου

Το παρον κείμενο διαμαρτυρίας μπορείτε να το στείλετε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ.Στουρνάρα στη διεύθυνση
 minister@minfin.gr

Στην επικεφαλίδα του email  τοποθετούμε την φράση."Είμαι κάτοικος της Ερμιονίδας   και  σας καλώ  να επανεξετάσετε  την απόφαση σας για κλεισιμο της ΔΟΥ Κρανιδιου. "

Κύριοι του Υπουργείου Οικονομικων  και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες
που αποφασίσατε το κλείσιμο της ΔΟΥ Κρανιδίου με αποτέλεσμα να μας αναγκάσετε
σε μια δαπανηρή και κυρίως ψυχοφθόρα διαδικασία να μετακινούμαστε 60 -90 χιλιόμετρα(ανάλογα με το τοπικο διαμέρισμα που ζούμε)
για να τακτοποιήσουμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις πρός την Ελληνική Δημοκρατία στην οποία πλέον υπαγόμαστε με όρους διαφορετικούς από αλλους συμπολίτες μας.
Καταλαβαίνουμε ότι η χώρα μας έχει ανάγκη απο ανασυγκρότηση σε πολλούς τομείς ανάμεσα του και η αναμόρφωση της διαδικασίας  είσπραξης των φορολογικών εσόδων,και συμφωνούμε μαζί σας ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά οργανωμένα ,για αυτό εξ άλλου φτάσαμε σε αυτη την τραγική κατάσταση .
Διαφωνούμε όμως πλήρως με  τις απελπισμένες οριζόντιες ενέργειες σας που δεν έχουν κάποια λογική βασική.

Ξέρετε λογικό είναι αυτό που είναι καλά τεκμηριωμένο .Που στην περίπτωση μας
είναι ο λογος κερδών και ζημίας απο το κλείσιμο μιας ιδιαίτερα κερδοφόρου ΔΟΥ που θα ήταν ακόμη πιο κερδοφόρα αν οι προκάτοχοι σας είχαν φροντίσει να κάνει πιο καλά την δουλειά της.
 Δεν φταίμε  όμως εμείς αν οι προκάτοχοι σας απέτυχαν παταγωδώς,(δεν σας εμποδίσαμε εμείς σε τελικη ανάλυση) και  επέτρεψαν να εξελιχθεί στην Ερμιονίδα αλλά  και σε όλη την Ελλάδα  μια πρωτοφανή φοροδιαφυγή (σύμφωνα με τα λεγομένα σας) και να χάσει το ελληνικο δημόσιο πολλές δεκάδες δισ  ευρώ.
  Εχουμε μια πρόταση (για να μην χάνουμε τον χρόνο μας αμφότεροι) που παρέχει στη συζήτηση  το ζητούμενο  κριτήριο της λογικής .Μέχρι να καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα μηχανισμό που θα ελαχιστοποιεί την φυσική παρουσία του φορολογούμενου στις υπηρεσίας σας να παραμείνει ένα γραφείο με το ελάχιστο προσωπικό στο Κρανίδι
Αφου υπάρχουν ακόμη συναλλαγές που δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά η μέσω τραπεζικού συστήματος  θα πρέπει να λειτουργεί δημόσιο ταμείο στην περιοχή μας.
Θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε σαν τοπική κοινωνία να απαλλαγείτε απο το βάρος του ενοικίου.και των λειτουργικών εξόδων(ηλεκτρικη ενέργεια,θέρμανση).Θα μπορούσαμε να συμβιβαστούμε ακόμη για μια λειτουργία μερικών ημερών ανα εβδομάδα των υπηρεσιων σας.
Και όταν με το καλό καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα πλήρες ηλεκτρονικό δημόσιο ταμείο και μεταφέρετε επιπλέον αρμοσιότητες στα ΚΕΠ  δεν εχουμε κανένα , να μην  υπάρχει ΔΟΥ  στο Κρανίδι.
Ευχόμαστε  βέβαια να μην χρειαστείτε όπως οι προκατόχοι σας 20 χρόνια να φτιάξετε ένα στοιχειώδες ΤΑΧΙS  και  να τα καταφέρετε ανάλογα με τα αξιόλογα    βιογραφικά. σας
Οπως βλέπετε κύριοι του οικονομικού επιτελείου είμαστε λογικοί άνθρωποι ,σας καλούμε να επανεξετάσετε τα δεδομένα της βιαστικής σας απόφασης και να το ξανασκεφτείτε...Αλλιώς είναι  εξαιρετικά   πιθανό να χάσετε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας   που παρόλη την απίθανη διαφθορά  που συντήρησαν με επιμέλεια  οι κύριοι πολιτικοί μηχανισμοί που κυβέρνησαν την χώρα (οι ίδιοι τα λέτε)   έζησε και επεχείρησε οικονομικά με  αξιοσημείωτη φορολογική συνείδηση.
Λογική σκεψη λοιπόν αφου υπαρχουν εναλλακτικές επιλογές.για όλους μας..

Με εκτίμηση..αλλά έντονα δυσσαρερτημένος-η

Το όνομα σας.....










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου