Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κατάληψη ΔΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ για να ανατραπεί η απόφαση για κλείσιμο.Κλειστηκε συνάντηση με τον υφυπουργό κ.Μαυραγάνη(update) (photo)

H aνακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας 1400
Σε υλοποίηση της χθεσινής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα το πρωί έγινε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, σε αντίδραση της ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών για το κλείσιμο από την 1η Οκτωβρίου της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου και τη συγχώνευσή της με τη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου, πρωτεύουσας του νομού.
Στη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου συμμετείχε από τη πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Κρανιδίου και Πορτοχελίου κ. Μονά Δήμητρα και κ. Κόκκαλης Κωνσταντίνος, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης κ. Σφυρής Δημήτρης και κ. Σατραβέλας Κωνσταντίνος.
Οι λόγοι που προβάλλονται από το Υπουργείο Οικονομικών για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ., καθώς και άλλων Δ.Ο.Υ.  της χώρας με τη μέθοδο της συγχώνευσης, είναι η εξοικονόμηση λειτουργικών πόρων και η καλύτερη οργάνωση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών. Ο Δήμος Ερμιονίδας μέχρι τώρα, με αποφάσεις και παρεμβάσεις του Δημάρχου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει επανειλημμένα αντιδράσει στο ενδεχόμενο του κλεισίματος, όπως και τώρα.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών στις 20/09/2012, ο Δήμαρχος αντέδρασε με τη γνωστή επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Πρωθυπουργό της χώρας και στους Βουλευτές του νομού. Το θέμα επίσης τέθηκε  προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ελήφθη σχετική νέα απόφαση.
Σήμερα το πρωί επίσης, ο Δήμαρχος με αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους Βουλευτές Αργολίδας κ. Γιάννη Μανιάτη και κ. Γιάννη Ανδριανό, έκλεισε συνάντηση για αύριο το μεσημέρι με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη. Στη συνάντηση στην οποία θα παρευρίσκονται και τα μέλη της επιτροπής αγώνα, που ορίστηκαν με τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παρευρίσκεται και ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος επισφράγισε σε τηλεφωνική συνομιλία με το Δήμαρχο αυτή τη συνάντηση. Ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης, όπως δήλωσε στο Δήμαρχο, θα βρίσκεται σε αποστολή στο εξωτερικό (Βρυξέλλες). Μας κοινοποίησε όμως σήμερα σχετική επερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, την οποία υπέβαλε στις 21/9/2012, μόλις του κοινοποιήθηκε με fax η σχετική επιστολή του Δημάρχου.     












Με καλη συμμετοχή για τέτοιου είδους κινητοποίηση .Το δημοτικό Συμβούλιο εκεί υλοποιώνταςτην χθεσινή απόφαση,Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων,επιχειρηματίες της περιοχής.
Ενα μικρό επεισόδιο απο την προιταμένη που ήθελε να εργαστεί ,αλλα ηρεμία μετά.
Πηγαδάκια ,ανησυχία,και συνειδητοποίηση του κόστος για όλους μας απο την εξυπηρέτηση μα ςστο Ναύπλιο.Με μέσο κόστος τα 15-20 ευρώ για καθε συναλλαγή το ποσο φτανει σε απαγορευτικά ύψη.
Ανόητη απόφαση,ίσως δεν το παλέψαμε σωστά,αλλά μπορεί να το παλέψουμε τώρα. καθώς το κτίριο θα μείνει νοικιασμένο για αρκετο χρόνο απο το υπουργείο Οικονομικών.
Μας αφορά όλους  γιατι στην ουσία απο το κλείσιμο δεν προκύπτει καμμια αξιοσημείωτη οικονομία για τα δημόσια ταμεία..

 Μπορέιτε αν επιθυμείτε να στείλετε  ένα κείμενο που συντάξαμε στο υπουργείο οικονομικών με email στο γραφείο του κ,Στουρνάρα.
Θα το βρείτε  και εδώ
http://orangespotters.blogspot.gr/2012/09/blog-post_2436.html













2 σχόλια: