Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αρχισε ο αγώνας της Ερμιονίδας να ακυρωθεί η καταστροφή των δασικών εκτάσεων.

Τελευταία εξέλιξη.: O Δήμος Ερμιονίδας με προσωπική παρέμβαση του κ.Καμιζή  ο οποίος μαζί με κατοίκους  στα πεδία εργασιών στο Λουκαίτι,ζήτησε άμεση παύση των εργασιών για να ελεχθεί ο πλήρης φάκελλος του έργου και των αδειοδοτήσεων.
Περισσότερα σε ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας που λογικα θα εκδοθεί.
Αποφασίσθηκε  επίσης συγκέντρωση στο Σχολείο στο Λουκαίτι στις 19:30 για τον συντονισμό των ενεργειών.
Καλούνται όλοι οι πολίτες να παρευρεθούν..

"Ι"

Σοβαρή αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής μας ειδικά των τοπικών διαμερισμάτων Φούρνων ,Λουκαιτιού και Διδύμων η εικόνα των μεγάλων χωματουργικών μηχανήματων που καταστρέφουν την δασική εκταση μεταξύ Φούρνων.Διδύμων και Λουκαιτιού
για την εγκατάσταση φωτοβολταικών απο εταιρεία με έδρα τον Καναδά.
Καθώς  συλλέγονται στοιχεία απο αρκετούς ανθρώπους ,και τοπικά σωματεία(ΠΑΠΟΕΡ κλπ)
αρχίζει και σχηματίζεται η εικόνα της κατάστασης.Οι αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί ξεπερνούν τα 400 στρέμματα δασικής έκτασης.Η έρευνα συνεχίζεται.
Η  εκταση αυτή είναι μεγαλύτερη απο αυτή που κάηκε στη μεγάλη φωτιά (3οο στρέμματα) 
Στην ουσία έχει αποφασιστεί ο αφανισμός της δασικής βλάστησης της ζώνης αυτής ,καθώς υπάρχει ήδη αποψίλωση στο δυτικό του κομμάτι(σκουπιδότοπος κλπ)
 Σαν τοπική κοινωνία πρέπει να ομολογήσουμε οτι έχουμε αιφνιδιαστεί αλλά έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε την λογική.και την βιωσιμότητα της περιοχής μας.
Γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να ακυρωθεί αυτο το έργο που δεν εξυπηρετεί δημόσιο συμφέρον, επιδοτείται κατα ένα μεγάλο μέρος απο τους Ελληνες πολίτες.
και  υποβαθμίζει τραγικά το περιβάλλον της Βόρειας Ερμιονίδας.


"Ι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου