Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Οι κάτοικοι της Ερμιονίδας συντονίζονται...

Εγιναν απόψε 2 συγκεντρώσεις ,τοπικές συνελευσεις στους Φούρνους και στο Λουκαίτι.
Ομάδα απο τους πολίτες των Φούρνων στη συνέχεια  μετέβησαν στο Λουκάιτι και συζήτησαν τον συντονισμό των δράσεων  των πολιτών .Στο Λουκαίτι ήταν παρών και ο πρόεδρος του ΤΣ Διδύμων κ.Πάνος Σερέτης.
Να σημειωθεί η παρουσία πολιτών απο όλη την Ερμιονίδα.Εκεί και η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας με το υλικό που είχε συγκεντρώσει.
Μεστή ,σοβαρή συζήτηση  και στις δύο περιπτώσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Σϋμφώνησαν όλοι ότι αιφνιδιαστήκαμε.Πολλοί τόνισαν ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό σε καμμιά περίπτωση καθώς αρκετοί πολίτες είχαν αντιληφθεί  τις προκαταρκτικές ενέργειες των εταιρειών
(μετρήσεις,σημάνσεις κλπ).Δυστυχώς οι πληροφορίες δεν έφθασαν ή δεν αξιολογήθηκαν αν έφτασαν κάπου.
Αυτό που τρομάζει  όλους είναι το μέγεθος του έργου.Αδιανόητο για απλούς ανθρώπους της υπαίθρου που είχαν μάθει ότι το δασικό είναι "ιερό και ανέγγιχτο".

Η εποχή είναι πολύπλοκη,και χρειάζονται ειδικές ικανότητες και γνώσεις για να προφυλάξεις την περιοχή σου απο τα κύματα των καιρών των κερδοσκόπων .
Χρειάζεται καλή διασύνδεση στα κέντρα εξουσίας,ειδικά πρός την Τρίπολη(δεν παίρνουμε καλό βαθμό).Επιπλέον χρειάζεται συστηματικό σκανάρισμα των δημοσίων διαθεσίμων εγγράφων για δημιουργία συνεχούς τακτικής εικόνας σε ότι αφορά την Ερμιονίδα.Σε αυτο μπορούν να συνεισφέρουν και οι πολίτες.

Νομίζω ότι ο Δήμος μας  που αντέδρασε σε γενικές γραμμές καλά όταν υπήρξε εικόνα της κατάστασης  και όλοι εμείς πήραμε ένα γερό μάθημα...για αυτά πού έρχονται.


"Ι"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου