Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

H χθεσινή εκδήλωση για το ρόδι στην Ερμιόνη

 Υψηλού επιπέδου επιστημονική εκδήλωση με ομιλητές τον κ. Ηλία Ρούμπο
και την κ. Αναστασία Μπαστούνη.
Οι παράπανω επιστήμονες έχουν αναλάβει την κατοχύρωση της ονομασίας προέλευσης του ροδιού Ερμιόνης με τα έξοδα να βαρύνουν τον Δήμο Ερμιονίδας.
Ελάχιστοι πάντως απο τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους επέλεξαν να παρακολουθήσουν την επιστημονική εκδήλωση συνεχίζοντας την παράδοση της τοπικής κοινωνίας να χάνει ευκαιρίες πρόσβασης στην γνώση.

Θα ανεβάσω το σύνολο της εκδήλωση (το πιθανότερο κάποια ώρα αύριο) αλλά πρέπει να προβληματιστούμε για το φαινόμενο αυτό γιατί και η προβολή ήταν σχετικά έντονη και το αντικείμενο ήταν  πολύ ενδιαφέρον.
Πάντως πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους λίγους ανθρώπους που έστησαν την γιορτή με επικεφάλης τον αντιδήμαρχο κ.Κολυμπάδη απο πλευράς δήμου αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις  τους ποαραγωγούς και πολίτες που βοήθησαν στο στήσιμο της γιορτής.
Σήμερα Κυριακή η τελική εκδήλωση στο λιμάνι της Ερμιόνης.

Τέλος να σημειώσω ότι παρόλο που υπάρχει μια δυσπιστία των πολιτών πρός τον Δήμο το συμπέρασμα των συζητήσεων μεταξύ του Δημάρχουν και παρευρισκομένων στην εκδήλωση είναι ότι όλοι  καταλαβαίνουμε ότι ο Δήμος σαν θεσμός είναι το βασικό κύτταρο για τα περισσότερα θέματα
της ζωής μας(λόγω και των διευρυμένων αρμοδιοτήτων πλέον).
Οποτε καιρός είναι να προσαρμοστούμε όλοι σε αυτη την πραγματικότητα (πιστεύω ότι θα γίνει) ξεπερνώντας τους ανόητους διχασμούς που προωθούν μια χούφτα συμπολιτών μας για προσωπικούς λόγους κυρίως .Δεν μπορεί να μηδενιστεί το φαινόμενο αλλα μπορέι να απομονωθεί.
Αυτό είναι για μας τους πολίτες,για την εκάστοτε δημοτική αρχή  το στοίχημα θα είναι να λειτουργήσει πιο θεσμικά,με ήθος στην έκφραση των στελεχών στο δημόσιο λόγο , και με επαγγελματισμό στην διαχείριση των κοινών θεμάτων .
Οπως είπε και η κ.Αρβελέρ  "ο πολιτικός πρέπει  να είναι ένα βήμα μπροστά από την κοινωνία, όχι ένα βήμα πίσω. Αν ακούει αποκλειστικά την κοινωνία τότε τι δουλειά κάνεις " .

"Ι"











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου