Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Συνεχής κινητικότητα για τα φωτοβολταικά στις δασικές εκτασεις στο Λουκαίτι

Χτές είχαμε επίσκεψη του κ.Δημήτρη Κοδέλλα (Βουλευτή Αργολίδα,ΣΥΡΙΖΑ),ο οποίος επισκέφτηκε τους χώρους των εργασιών,και στη συνέχεια μίλησε με τον κόσμο στο σχολείο του χωριού.
Επίσης παραβρέθησαν ο κ.Σφυρής,ο κ.Νίκος Παππάς,κ.Μπαλαμπάνης,ο κ.Αντωνόπουλος μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας,και ο πρόεδρος του ΤΔ Διδύμων.
Ο βουλευτής δήλωσε ότι υποστηρίζει τις θέσεις των κατοίκων,ότι πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή δασικής χωρίς να υπάρχει στην ουσία κοινωνική η εθνικό κέρδος,καθώς τα απαιτούμενα υλικά εισάγονται,οι θέσεις  εργασίας είναι ελάχιστες και κυρίως στην κατασκευή του έργου,τα κέρδη είναι επιδοτούμενα απο τους Ελληνες Πολίτες και "εξάγονται" στις χώρες  που έχουν έδρα οι επενδυτές.

Τόνισε επίσης ότι είναι ζήτημα της τοπικής κοινωνίας να κινητοποιηθεί και να "μπλοκάρει" τα έργα άμεσα (με νομικά μέσα) σε πρώτη φάση ,ώστε στη συνέχεια να γίνει με καλη προετοιμασία προσφυγή στο ΣΤΕ.
Ο κ.Σφυρής αλλά και οι υπόλοιποι συνφωνήσαν και αυτοί σε πρώτη φάση να βρεθεί νομική φόρμουλα ώστε να σταματήσουν τα έργα άμεσα και στη συνέχεια να γίνουν με άνεση χρόνου οι επόμενες νομικές ενέργειες.
Ετσι οι εξελίξεις μεταφέρονται στο δημοτικο Συμβούλιο την Δευτέρα στο Κρανίδι όπου με παρουσία των εκπροσώπων των επενδυτών θα  συζητηθεί το θέμα .
Είναι γεγονός ότι το βάρος των κινήσεων πέφτει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας
Η ευθύνη είναι μεγάλη..
Μέχρι τώρα έχει διαμορφωθεί ένα ενιαίο μέτωπο για την διακοπή των εργασιών,και δεν υπάρχει επίσημα τουλάχιστον τοπική άποψη που να είναι υπέρ της αναγκαιότητας της καταστροφής μιας μεγάλης δασικής έκτασης της Ερμιονίδας  για μια τέτοιου τύπου επένδυση.


Για την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στο χώρο του Λυκείου Κρανιδίου που θα γίνει η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλειο.
Είναι καθήκον  των πολιτών της Ερμιονίδας να παρεβρευθούν συμβολικά εκεί αλληλέγυοι στο μικρό χωριό του Λουκαιτιού  που να σημειωθεί είναι ενα πολυ παραγωγικό αγροτοκτηνοτροφικό χωριό.
  
Αν δεν το σταματήσουμε,θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι η άνυδρη και ιδιαίτερα ζεστη Ερμιονίδα θα στερηθεί μεγάλες περιοχές δασικής έκτασης.
"Ι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου