Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

H πρώτη "ειδηση" απο τον Λάμπρο Μπούκλη για απόφαση της περιφέρειας να προταθεί στο Δήμο Ερμιονίδας να ενταχθεί σε πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Ο κ.Μπούκλης εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου οποίος λόγω μιας έκτακτης υποχρέωσης δεν μπόρεσε να παρερευθεί  στην εκδήλωση.
Η δέσμευση ήταν σαφής.και δημόσια και συνοδεύτηκε απο κάλεσμα του κ.Μπούκλη  πρός την δημοτική αρχή  η οποία επέλεξε να μην συμμετάσχει στην εκδήλωση.
Το κάλεσμα του κ,Μπούκλη ήταν για συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας σε πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλητών υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αν και εφόσον το επιθυμεί με απόλυτη προτεραιότητα .
Η χρηματοδότηση θα είναι απο το ΕΠΕΡΑ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Το είδος του προγράμματος και το μέγεθους περιγράφεται στο αντίστοιχο που εξασφάλισε ο δήμος Βέλου-Βόχας.
Ρεπορτάζ για την δημόσια συζήτηση της ΠΑΠΟΕΡ και του CISD με πλούσιο οπτικό υλικό  θα δημοσιευτεί σταδιακά.

"Ι"


Ο  Δήμος Βέλου Βόχας  προτάθηκε να  ενταχθεί στο πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων  που τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την επιστημονική καθοδήγηση του Λ.Μπούκλη, ως Συντονιστή Ανακύκλωσης-Κομποστοποίησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 ο Δήμος Βέλου - Βόχας, εφαρμόζει, με μεγάλη επιτυχία, ένα ανάλογο πρόγραμμα συλλογής...
ανακυκλωσίμων υλικών με καδίσκους που έχουν δοθεί σε κάθε ένα νοικοκυριό στην Τοπική Κοινότητα  της Ευαγγελίστριας. 
Ήδη σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη  στις 30 Νοεμβρίου 2012 ο κ. Μπούκλης παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, του ΥΠΕΚΑ, του Υπ.Ανάπτυξης, του κ. Περιφερειάρχη, κ.κ. Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, του κ. Δημάρχου Τριπόλεως, του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και των κ.κ. Δημάρχου και Αντιδημάρχου Καθαριότητας Βέλου Βόχας, παρουσίασε το πρόγραμμα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων που εφαρμόζει ο Δήμος Βέλου Βόχας  και την προγραμματιζόμενη εξέλιξή του.
Στόχος του Προγράμματος (χρηματοδότηση από ΕΠΕΡΑ και Περιφέρεια Πελοποννήσου) που θα ενταχθεί ο Δήμος Βέλου Βόχας είναι εντός του 2013, η κάλυψη και τοποθέτηση 30.000 μικρών κάδων αριθμημένων   σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου και των επιχειρήσεων, με στόχο  κυριολεκτικά τη διαλογή στην πηγή τόσο των ανακυκλώσιμων υλικών όσο και προδιαλεγμένου οργανικού υπολείμματος για την παραγωγή λιπάσματος (κομπόστ) υψηλής ποιότητας.
Η παρουσίαση του Λ.Μπούκλη προήλθε μετά από συνεργασία, με τον κ.Δήμαρχο, τον Αρμόδιο κ.Αντιδημ/χο Καθαριότητας  κ. Δημήτριο Μπεκιάρη και  με την Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου
Η ολοκληρωμένη αυτή, υφιστάμενη και κυρίως σχεδιαζόμενη, περαιτέρω, δράση, απέσπασε κολακευτικά σχόλια, από τους παρευρισκομένους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών και Εθνικών και Περιφερειακών και Δημοτικών δομών και όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να επεκταθεί και στους 26 Δήμους της Περιφέρειας.
Αναλυτικότερα τοποθετήθηκε ο κος Γ.Κρεμλής, εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικρότησε τις δράσεις και τους στόχους του κοινού αυτού προγράμματος Δήμου και Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου