Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

To μήνυμα των Χριστουγέννων σε ένα κόσμο που κλυδωνίζεται

Μέρες χριστουγέννων ,μέρες γιορτινές μέσα στην κρίση.Οσο και αν προσπαθούμε να το αγνοήσουμε ,τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα.Ανεργία,οικονομικές δυσκολίες ,πραγματική απελπισία για πολλές οικόγενειες δίπλα μας.Ζούμε μια παγκόσμια αλλαγή,πιστεύω ότι όλα αυτα που γίνονται είναι η αρχή μιας νέας τάξης πραγμάτων .Πως θα είναι τα πράγματα ; κανείς  δεν ξέρει.Ολοι γράφουν  και διαδίδουν τους φόβους τους η τις ελπίδες τους .Κανείς πραγματικα δεν γνωρίζει .
Η ιστορία λέει ότι την πλάστιγγα την γέρνουν οι αδικημένοι του παρελθόντος , πολλές φορές είς βάρος τους καθως αυτοί έχουν λόγο να 'κινηθούν" να δράσουν,να υιοθετήσουν ,να θυσιαστούν.
 Ο όρος αδικημένος  μπορεί να αντικατασταθεί απο τον όρο  του πολίτη χαμηλής συμβατότητας με το κυριάρχο κοινωνικό πλαίσιο. αποτέλεσμα της αδυναμίας του συστήματος να δώσει την κοινωνική εκπαίδευση και την ευκαιρία με ίσους όρους στα μέλη του ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και πορεία ζωής μέσα σε αυτό.
Οταν το πλήθος αυτων των αποκλεισμένων πολιτών αυξηθεί πάνω απο ενα όριο ,το σύστημα κλυδωνίζεται και τελικά καταρρέει .Το τελικό μελλοντικό πόρισμα συνήθως λέει ότι δεν υπήρχε 'κοινωνική δικαιοσύνη" .Ενας όρος πολυχρησιμοποιημένος απο το πολιτικό σύστημα .


Οι "βολεμένοι" συνήθως παρακολουθούν ανήσυχοι και εύχονται να μην αλλάξουν τα πράγματα .Είναι η διαχρονική διπολική μάχη μέσα στις κοινωνίες ,η οποία εξασφαλίζει την ανανέωση και την εναλλαγή, ακόμη και με τραγωδίες ανείπωτες.
Πολλοί μιλούν ,για αριστερά για δεξιά ,για δημοκρατικές και συντηρητικές πολιτικές ..Ανοησίες
Αυτοί οι όροι είναι για ευσταθείς κοινωνίες  .Οταν το κοινωνικό  εκκρεμές διαταραχθεί η αναλυτική πολιτική σκέψη συντρίβεται απο την στιγμιαία πολιτική έκφραση του απελπισμένου πλήθους η οποία
οδηγεί τα πράγματα στα άκρα εκεί  που η βία είναι κανόνας.

Η κοινωνική αλληλεγγύη  είναι το τελευταίο όπλο μιας κοινωνίας που κλυδωνίζεται να αυτορυθμιστεί χωρίς να περάσει τον κύκλο της βίας.Είναι αποκεντρωμένη,είναι μια βαθιά πολιτική πράξη απο τον ίδιο τον πολίτη και αν εφαρμοστεί με συνέπεια ,μπορεί να σώσει τα πράγματα .
Βοηθάμε τους δίπλα μας,με ανθρωπιά και σεβασμό, δεν κάνουμε διαχωρισμούς ,αγνοούμε τις ανόητες ρατσιστικές κραυγές  και περιφρουρούμε τον κονωνικό μας χώρο.
Το πνεύμα των Χριστουγέννων  εξ άλλου αυτο δεν λέει ;




Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. Ένας χρόνος μετά την 15Μ (Greek subtitles) from TransformaFilms on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου