Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η αφαλάτωση των 12000 κυβικων μετρων στα Χώνια στο περιφερειακό στην Τρίπολη

Μια πολυ δυνατή συζήτηση (υπάρχει  ηχητικό ντοκουμέντο με το μεγαλύτερο κομμάτι της) ,θα το  οποίο ανέβει αργότερα.
Η μελέτη περιβαντολλογικών εππιπτώσεων πήρε έγκριση με πλειοψηφεία.
Την Ερμιονίδα εκπροσώπησαν η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας με ολο σχεδον το διοικητικό της Συμβούλιο και μέλη(Η μόνη που ειχε παραδώσει γνωμοδότηση στην αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία) στην Τρίπολη,λίγοι ψαράδες απο την Κοιλάδα και ακόμη λίγοι πολίτες απο την Ερμιονίδα.ο κ.Σατραβέλας εκεί .Ο Δήμος δεν είχε παρουσία.Η αντιπολίτευση απούσα .Η κ.Αλεβίζου η οποία δεν ειναι αιρετή ,μόνη.
Τι έγινε και τι ειπώθηκε λίγο αργότερα στο ηχητικό...
Ενα μεγάλο κύριο εργο του Δήμου ,και κανείς αιρετός να εκφράσει την άποψη της πλειοψηφείας.Ολοι έψαχναν,ζητούσαν την επίσημη άποψη του δήμου  τίποτα ..

Να ζητά μια δημοτική επιχείρηση μια εγκριση για 12000 κυβικα και παράλληλα να υπαρχει δημοτική απόφαση για 5000 κμ ...αλλά και άλλες αφαλατώσεις σε αλλα σημεία..
Το κύριο θέμα που αναδείχτηκε απο αυτη τη συζήτηση είναι η απουσία ενός αξιόπιστου συστήματος ελέγχου διαχρονικά.Παρόλο που το επέβαλε η περιφερειακή υπηρεσία η δυσπιστία παραμένει..
Ο Ανάβαλος και η Τζερτζελιά πάντως απομακρύνονται  με αυτη την επιλογή αισθητά καθώς η περιοχή δεν θα έχει άμεσο πρόβλημα ύδρευσης...
Χωρίς νερό για αγροτικές χρήσεις η γή θα αλλάξει χρήση ολοκληρωτικά   και η Ερμιονίδα θα μετατραπεί σε παραθεριστική και τουριστική περιοχή...υψηλού επιπέδου .Μονοσήμαντη επιλογή που αφήνει το 40 % της Ερμιονίδας απέξω..



"Ϊ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου