Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η επόμενη μέρα για τα σκουπίδια .

Το συμπέρασμα είναι ;
1.To κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων συσσωρευμένων και μελλοντικών στον Δήμο Ερμιονίδας.Μακάρι να μας βοηθούσε κάποιος ,με τα σημερινα ανταποδοτικα θα βρεθούμε σε οικονομικη ασφυξία σύντομα

2.Ο Σταυρός μένει μοναδικό σημείο διαχείρισης .και μεταφόρτωσης ...Ο ΧΥΤΑ του Ξυλοκάστρου χρειάζεται μερικούς μήνες να δεχτεί  απορρίμματα .Οι πληροφορίες που εχω εγώ είναι να πάνε τα  παλιά δέματα του δεματοποιητή με κόστο δικός μας όταν και αν μπορεί να δεχτεί απορριμματα
 Η περιβαντολλογική ζημια στον Σταυρό πάντως δεν επιτρέπει δραστηριότητες εκεί πρίν απο την αποκατασταση του χώρου και τις απαιτούμενες μετρήσεις ρύπανσης.Εξ αλλου υπαρχει η δυατοτητα επιλογής νέου χώρου (το οποίο πρέπει να επιλεγεί μετα απο σοβαρη μελετη) ...ειτε για ματαφόρτωση είτε για την εγκατασταση των νέων μονάδων του συστήματος διαχείρισης ..



3.Χωρίς να έχει καμμιά σημασία πραχτική αξία για τον δημότη της Ερμιονίδας που θα πληρώσει το κόστος  βέβαια ,καποιοι δικαιώνονται και κάποιοι απαξιώνονται...Καποιοι τόλμησαν και είπαν την πάντως την αλήθεια  και τα πραγματικά δεδομένα....
Θα γραφτούν αρκετά αλλα τα παλιότερα γραπτά  και οπτικα ντοκουμέντα όμως μένουν...δίνοντας αδιάψευστα τεκμήρια της αξιοπιστίας του καθενός αλλα και των κινήτρων της γραφής τους.
Ετσι  παραδοχή ότι το κόστος διαχείρισης μετα την συλλογή δεν ανήκει στον Δήμο Ερμιονίδας εχει καταριφθεί συνολικά...όπως και η αποσαφήνιση οτι ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων αλλα και της περιβαλλοντικής ευθύνης  για όποια περιβαλλοντική ζημια έχει πιθανώς προκληθεί.

4. Ο απολογισμός της οικονομικής ζημιάς θα αποτιμηθεί πλήρως όταν ολοκληρωθεί η διάθεση όλων των συσσωρευμένων απορριμμάτων στην επαρχία  μας.
Η μη εφαρμογή ανακύκλωσης ενός λογικού μέρους των απορριμμάτων είναι η αιτία για αυτό.Πίστευω να καταφέρει η δημοτική αρχή να καταφέρει να μειώσει στα μέτρα του δυνατού την ζημιά αυτή..Υπάρχουν χειρισμοί πάντως  ώστε να μειωθεί το κόστος διαχείρισης των συσσωρευμένων του Σταυρού πιθανώς σε ανεκτά επίπεδα.
5.Οτι δεν θα ανακυκλώνεται θα μεταφερεται αρχικα  στη Φυλή και μετα θα  δεματοποιείται για να μεταφερθεί δεματοποιημενο στο αποδέκτη .. ..αυτα γράφει η απόφαση...
Οποτε είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθεί ενα σοβαρό συστημα ανακύκλωσης αλλα και τα υπόλοιπα(κομοστοποίηση κλπ)  άμεσα για να  μειωθεί το κόστος διαχειρισης ..Οσο θα αργεί η δημοτική αρχή να το οργανώσει τοσο θα συνεχίσει να προκαλεί οικονομική ζημια στους δημότες της.Μετα την οργάνωση του οι πολίτες εχουν την ευθύνη να προσαρμοστούν και ο Δήμος θα έχει κάνει την δουλειά του στα μέτρα του δυνατού..
Είναι ευκαιρία πάντως η δημοτική αρχή να ανοίξει το θέμα ,να εκμεταλλευτεί όλα τα πλεονεκτήματα του Καλλικράτη (επιτροπή διαβούλευσης,τοπικες συνελευσεις κλπ) ώστε η προσπάθεια να αγκαλιαστεί   απο όλη την Ερμιονίδα.Πρέπει αυτη την φορά οι πελάτες-δημότες να έχουν λόγο αφου αυτοι πληρώνουν.
Πάντως σημασία πρέεπι να έχει το αύριο και οχι το χτές...


"Ϊ"









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου