Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η Ερμιονίδα την πρωτοπορία.Φαίνεται'οτι εχουμε σε λειτουργία το πρώτο εργοστάσιο ανοικτής καύσης στην Πελοποννησο...

"Η Ερμιονίδα αποφασίζει κατα τα φαινομενα να μην επιτρέψει στα σκουπίδια της να πέσουν στα χέρια στυγνών κεφαλαιοκρατών ..στα σχεδιαζόμενα μελλοντικα εργοστάσια καύσης .
Ετσι αναγνωρίσαμε το δικαίωμα των σκουπιδιών να αυτοαναφλέγονται ελεύθερα.ειδικά κατα τις νυχτερινές ώρες αλλα και να εξαυλώνονται με στυλ στον αέρα  .
Είναι μια πράξη αντιμνημονιακή ,εξόχως αντιστασιακή που δείχνει την αποφασιστικότητα μας
να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην επιτόπου διαχείριση  ακόμη και  με μεγάλο κόστος για την ποιότητα ζωής  μας (για την ακρίβεια ενός μικρού μέρους της Ερμιονίδας) .
Εκτός των άλλων ευεγερτημάτων που θα προκύψουν απο την ελεύθερη καύση πρέπει να σημειωθεί ότι ανοίγεται ένας νέος δρόμος να επαληθεύσουμε στην πράξη το ανόητο συμπέρασμα πολλών επιστημόνων ότι η καυση σκουπιδιών προκαλεί προβλήματα στην υγεία των ανθρώπων..
Ετσι αναμένεται να τονωθεί και ο επιστημονικός τουρισμός της περιοχής..."

Πέρα απο την πλάκα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά..
Ο Δήμος πρέπει να κάνει ότι περνά απο το χέρι του τουλαχιστον να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες φωτιές στο Σταυρό.
Η εκτίμηση δε   μερικών ότι αν  μισοκαούν η αποκατάσταση του χώρου θα τα συμπεριλάβει  στην δαπάνη αποκατάστασης  των παλιών  χωματερών είναι πολυ υψηλού ρίσκου και το πιθανότερο είναι να επιτείνει το αδιέξοδο..

Ατυχής η προσπαθεια  του Γείτονα να ερμηνεύσει το άρθρο μας το ποίο μάλλον δεν διάβασε προσεκτικτά.ή δεν αντιλήφθηκε την προσέγγιση ...
Είναι η περιγραφή της πραγματικότητας .Μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι η σκληρή αλήθεια.
Περιγράφει τις αντιφάσεις της πολιτικής  μας σκέψης  αλλα κυρίως την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας (βάζω και τον εαυτό μου μέσα).

 Επιστρέφουμε στην ανοιχτη καύση....Δεν διαφωνώ πλήρως στον καταλογισμό ευθυνών που κάνει αλλα αυτο δεν αλλαζει την τρέχουσα πραγματικότητα.Η διαπίστωση δεν λύνει κανένα πρόβλημα...
Κaι ο κ Δενδιας πρόσφατα μας αποκάλυψε ότι η Ελλάδα γέμισε όπλα και λοιπόν;Μια κοπελλα σκοτωθηκε  χτές απο ένα τέτοιο όπλο ...Η διαπίστωση  μάλλον δεν φτάνει...

Επιμένω δε και το εχω ξαναγράψει ότι η μουμιοποίηση της χωματερής απο τις αλλεπάλλημες φωτιές θα εκτοξεύσει το κόστος  αποκαταστασης  σε τετοια ύψη που δεν θα γίνει ουσιαστικά ποτέ..
Δεν μπαίνω σε παιχνίδι  διαδόσεων και υποθέσεων .Υπάρχουν οι αρχές.
Για αυτο ζητάω απο την δημοτική αρχή να κάνει ότι περνά απο το χερι της τουλάχιστον να μην γίνει αυτό...Τι γνώμη μου λέω .Οτι δεν είναι στα καθήκοντα της  έχει υποχρέωση να αναγκασει  τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους να πράξουν τα δέοντα...

Οσο για τις συνεχιζόμενες αναφορές σχετικά με την Παρέμβαση κλπ ,υπάρχει η επιλογή της διαφωνίας για τον οποιοδήποτε αλλα οτι η διαφωνία αφορά πραγματικές ενέργειες και παρεμβασεις   απο ένα νομιμότατο σωματείο ως προς την λειτουργία του.
 Ετσι και αλλιώς δεν θεωρώ ότι η "κόντρα " δημόσια γραφή και οι προσωπικοι χαρακτηρισμοί προσφέρει κάτι εκτός απο παρεξηγήσεις..
Πάντα θα υπάρχουν απόψεις διαφορετικές απο τις δικές μας...Είναι σφόδρα επιθυμητό αυτό πιστεύω
γιατι αλλιώς εχουμε λογοκρισία.
Θα κρίνουν αυτοί που διαβαζουν...
Αυτά με καλή πάντα διάθεση...

 "Ι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου