Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Απο 1-1-2014 ελαιόλαδο θα σερβίρεται σε εστιατόρια μόνο σφραγισμένο.

...Σωστό μέτρο ,αλλα οι μικροπαραγωγοί που δεν εχουν δυνατότητα τυποποίησης ,μένουν πλέον στα 1,8 -2,5 ευρώ max  (το κλασσικό δοχείο τους εδινε μια ευκαιρία στα 3-4 ευρώ το κιλό.)
Με τέτοιες τιμές η καλλιέργεια είνα καθαρά ζημιογόνος για τους μικρούς καλλιεργητές.Αν προστεθεί,ο αναμενομένος φόρος αγροτεμαχίων,ο ΦΠΑ και η φορολόγηση ..μαθηματικα οδηγούμαστε στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας κυρίως απο τους μικρούς του χώρου που πρόσθεταν στο εισόδημα τους 1000-5000 ευρώ ανα έτος ...

"Ι"


«Τελειώνει» η Κομισιόν το χύμα ελαιόλαδο το οποίo σερβίρεται στα εστιατόρια σε μπολάκια ή φιαλίδια που μπορούν να ξαναγεμιστούν, καθώς σύμφωνα με τα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 το ελαιόλαδο θα πρέπει να σερβίρεται σφραγισμένο.
Η Κομισιόν υποστηρίζει, πως τα μέτρα έχουν στόχο να βελτιώσουν τους κανόνες υγιεινής και να διασφαλίσουν την ποιότητα του ελαιόλαδου, αναφέρει το Εθνος, σε απόφαση την οποία όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στήριξαν 15 από τις 27 χώρες της ΕΕ, με ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία να στηρίζουν την απόφαση.
Το νέο μέτρο της Κομισιόν, έγινε δεκτό με κύμα αμφισβήτησης, καθώς όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι επικριτές της απόφασης διερωτώνται πως βρέθηκε χρόνος για το εν λόγω ζήτημα, όταν η Κομισιόν είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
«Αν η ΕΕ διοικείτο λογικά και όπως έπρεπε, ο κόσμος δεν θα ήταν τόσο αντι-ευρωπαϊκός. Όταν σκέφτονται τέτοια τρελά πράγματα, δικαιολογημένα αμφισβητείται η δικαιοδοσία τους και η ορθή κρίση τους», σχολίασε η Βρετανίδα Ευρωβουλευτής Μαρίνα Γιαννακουδάκη.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου