Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ο Κώστας Λυμπερόπουλος εκλέχτηκε επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Ερμιονίδας-Συμμετοχή

Rεπορτάζ.

 Ο Κώστας Λυμπερόπουλος  εκλέχτηκε επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Ερμιονίδας-Συμμετοχή .Ηταν μια καθολική επιλογή των παρευρισκομένων μελών του εκλεκτορικού σώματος.
(περίπου 50 άτομα).Δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα.
Ο κ.Λυμπερόπουλος  έχει γεννηθεί 1959στο Κρανίδι και είναι απόφοιτος  οικονομικού Πανεπιστημίου  και για 35 χρονια  έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα.Δεν  έχει υποβάλλει στο παρελθόν υποψηφιότητα σε δημοτικές εκλογές στην περιοχή μας.
Ηταν για τρία χρόνια ειδικός συνεργάτης (μετακλητός υπάλληλος) στο Δήμο Κρανιδίου 2007-2010
Εκλέχτηκε επίσης εκτελεστική γραμματεία.

Επανεβεβαιώθηκε η ισχύς του θεσμού της Συνέλευσης των μελών της κίνησης σε όλα τα θεματα .
Σημασία έχει πάντως η παρουσίαση  μιας χρήσιμης πρότασης για την τοπική κοινωνία.
 Πάντως ήδη η κίνηση επηρεάζει την τοπική πολιτική ατζέντα καθώς εισάγει πειστικά τούς όρους της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων (καθώς τις εφαρμόζει στην πράξη) και κατα την γνώμη μας η διαδικασία αυτή με τον ένα ή αλλο τρόπο θα υιοθετηθεί και απο τα άλλα δημοτικά σχήματα
Εξ αλλου να μην μας διαφεύγει ότι ο Καλλικράτης έχει θεσμοθετημένη την λαική συμμετοχή ,με τις διαδικασίες των λαικών συνελεύσεων και της επιτροπής διαβούλευσης.Δυνατότητα που δεν έγινε καν προσπάθεια να αξιοποιηθεί .
Γενικώς εκτιμούμε  ότι θα γίνει ένας ήπιος πολιτικός αγώνας ,άρα πιο ουσιαστικός καθως η πληθώρα
των δημοτικών παρατάξεων και το ενδεχόμενο του δεύτερου γύρου θα αποτρέψει  τις πολώσεις του παρελθόντος   καθώς κανείς δεν θα ξέρει που θα βρεθεί.
 Στο πρώτο δίμηνο του νέου χρονου  εκτιμούμε ,ότι θα υπάρχει πλήρης εικόνα του προεκλογικού πεδίου ,καθώς δεν αποκλείονται ούτε συνεργασίες αλλα και ούτε αποχωρήσεις από την κούρσα.
 Eισάγονται και είναι ευχάριστο και ενδιαφέρον οι όροι συλλογικότητας και διαφανειας (το κειμενο του κ.Λάμπρου έχει ενδιαφέροντα στοιχεία)
Το κείμενο εδώ.http://orangespotters.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1024.html
Περισσότερα για όσα έγιναν στο Λύκειο ,λογικα θα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου της κίνησης
το οποίο όπως μας είπαν θα εκδοθεί αύριο.

"Ι"
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου