Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

"Συνάντηση Τατούλη- Ιωσηφίδη: Το μεγαλύτερο συνέδριο στελεχών του τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας έρχεται στην Πελοπόννησ

Δελτίο Τύπου.


Ιωσηφίδης: "15% αυξημένη για φέτος η τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο"
Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι συναντήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ηγετική ομάδα του Abta (Ο Abta αποτελεί το Σύνδεσμο των tour operator της Μεγάλης Βρετανίας με περισσότερα από 1.200 μέλη) για τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου το 2015 των tour operator της Μεγάλης Βρετανίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Noel Josephides, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014.

Ο κ. Josephides εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο της συνεργασίας ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά την άποψη που έχει εκφράσει και κατά το παρελθόν ότι η Πελοπόννησος είναι μόδα
και θα αποτελέσει την επόμενη κινητήρια δύναμη της Ελλάδας. Ο κ. Josephides με την ιδιότητα ως ενός από τους παραδοσιακούς tour operator που συνεργάζονται με Πελοπόννησο, τον Sunvill, ενημέρωσε ότι για το 2014 οι προκρατήσεις για την Πελοπόννησο παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το 2013 κατά 15%.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον κ. Josephides για τη στήριξη και τη βοήθεια που έχει προσφέρει έως τώρα στον προορισμό της Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι συγκριτικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου αποτελεί το γεγονός είναι ένας παρθένος προορισμός, «όπου έχουμε πλέον τη γνώση και αποφύγουμε τα λάθη άλλων ανεπτυγμένων προορισμών. Επιδιώκουμε με στοχευμένες ενέργειες τον ποιοτικό τουρισμό αλλά και την ανάπτυξη και προσέλκυση ειδικών μορφών τουρισμού (hiking-biking), στηρίζοντας τις παραδοσιακές μας αγορές, προσεγγίζοντας παράλληλα και ειδικές αγορές (NICHE MARKET)». Ενημέρωσε, τέλος, ο Περιφερειάρχης για τη σημαντική ανάπτυξη των υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Με σκοπό τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου του ABTA στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2015 ο κ. Noel Josephides, συνοδευόμενος από τον CEO του Abta κ. Tanzer και την κα. Dellar από τη διοργανώτρια εταιρεία πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στη Μεσσηνία με τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Το ετήσιο συνέδριο του Abta αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, με αρκετούς προορισμούς διεθνώς να θέτουν υποψηφιότητα για την φιλοξενία του. Πρόκειται για ένα συνέδριο όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 600 tour operator, travel agents,, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα έντυπα όπως η Telegraph, Times κ.α. Η επιλογή του τόπου για την φιλοξενία του ετήσιου συνεδρίου του Abta αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για τους προορισμούς μιας και το σύνολο των tour operator έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο αλλά και τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες. Οι εγχώριοι τουριστικοί επιχειρηματίες που θα έχουν την ευκαιρία το παρακολουθήσουν θα ενημερωθούν παράλληλα για τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής αγοράς.
Οι ενέργειες για την υποψηφιότητα της Πελοποννήσου έχουν ξεκινήσει από την έκθεση WTM Λονδίνου, όπου σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Πρόεδρο του Abta κ. Noel Josephides η κα. Νικολάκου έθεσε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη. Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης και ανταγωνιστικής πρότασης και παράλληλα ετοιμάστηκε μιας εκτενής παρουσίαση του προορισμού στην ηγετική ομάδα του Abta.
Η απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου του Abta για το 2015 θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το φετινό συνέδριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου