Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αλλα ενδιαφέροντα των εκλογών

Η πρωτη φορά που οι "επώνυμοι" ,εμπλέχτηκαν στις τοπικές εκλογές.και το πιθανότερο χωρίς
την συγκατάθεση τους.Ετσι ξεπήδησε η ιδιότητα "φίλος επωνύμου ",μαιντανός δλδ
κατα το κοσμικόν.Κάκιστη και ανόητη επιλογή αυτων που τους ενέπλεξαν  για δική τους προβολή.

Πάντως μια δημοτική παράταξη "κάηκε"  στην ουσία απο μια τετοια επιλογή υποψηφίου.
Στη συνέχεια η έμμεση αλλά σαφής  στοχοποίηση στην ουσία ,των επαγγελματιών που ασχολούνται με τις κατασκευές και τον τουρισμό.στην περιοχή μας.
 Δλδ την επόμενη φορά αν υπαρχει υποψήφιος κτηνοτρόφος ,θα μιλαμε για την μαφία των μαντριών ;
 Η γενίκευση είναι ώς γνωστο ή βάση του φασισμού.
Για όσους επιχειρούν στο ιδιωτικό τομέα (και εγω ανάμεσα σε αυτούς)  οι συνεχείς αόριστες αναφορές γι α δήθεν συμφέροντα (κατα αντιγραφή της φρασεολογίας της κεντρικής πολιτικής σκηνής) είναι αβάσιμες .
Μικροσυμφέροντα ναί(πιο πολύ για την πολυπόθητη κοινωνική αναγνώριση) ,οργανωμένα συμφεροντα όχι.(εξ άλλου τα ποσα που διαχειρίζεται ο δήμος πλέον είναι ελάχιστα και δεν είναι εύκολη πλέον η κατεύθυνση τους επιλεκτικά).
Ακόμη και οι αμοιβές είναι μικρές.και δεν αποτελούν κίνητρο για άξιο λόγου κίνητρο.
Και για την επιβεβαίωση ότι όσοι εμπλέκονται σε φήμες στην ουσία είναι μικρές επιχειρήσεις  με αμφίβολη οικονομική ευρωστία .ειδικά τώρα με την κρίση.

Η Ερμιονίδα αν έμεινε πίσω έμεινε απο δικές της αδυναμίες.
,πάντως στο μέσο όρο είμαστε  αυτοδιοικητικά για να μην αυτομαστιγωνόμαστε συνεχώς .
(ο Δήμος δεν χρωστάει είναι συμμαζεμενος) .Απλά δεν ετυχε μια δημοτική αρχή να πετύχει κατι το εξαιρετικό ,το απρόσμενο.
Μικροσυμφέροντα ναί(πιο πολύ για την πολυπόθητη κοινωνική αναγνώριση) ,οργανωμένα συμφεροντα όχι.(εξ άλλου τα ποσα που διαχειρίζεται ο δήμος πλέον είναι ελάχιστα και δεν είναι εύκολη πλέον η κατεύθυνση τους επιλεκτικά)., και προσλήψεις επιλεκτικές  εκεί δεν μπορούν να γίνουν...

Πάντως το νέο δημοτικό συμβούλιο στο συνόλο του έχει δυνατότητες και δράσης αλλα και ποιοτικού ελέγχου (απο την αντιπολίτευση ,εκτίμηση μου ότι δεν θα περνάει "κουνούπι").αρκεί ο νέος Δήμαρχος
θα "ακούει",και να  "συνθέτει".Η εκτίμηση μου είναι ότι ο κ.Σφυρής παρόλη την ιδιαιτερα φορτισμένη φρασεολογία το βράδυ της επιτυχίας και της νίκης .θα το κάνει.γιατί καθώς η Ερμιονίδα δεν αντεχει να χασει αλλη μια δια δημοτικη περίοδο
"Ι"

.




2 σχόλια:

  1. Είπε ασχημα πράγματα στην Ερμιόνη.που δεν θα τα ξεχασουν οι Ερμιονίτες.
    Ακους εκεί σκουπίδια όσοι δεν τον ψήφισαν .!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε παιδιά θέλετε και τα λέτε;Πότε έιπε σκουπίδια όσους δεν τον ψήφισαν;Ναι έκανε την βλακεία κι αποκάλεσε κάποιους κοινωνικά σκουπίδια, όχι όσους δεν τον ψήφισαν. Ναι, έκανε βλακεία αλλά το να το παίρνουν τα διάφορα blogs για να το πουλήσουν ως προσβολή, για να έχουν να λένε ή για τα κόμπλεξ τους, και στη συνέχεια και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι καταντάει αν μην τι άλλο τραγικό. Συγκεντρωθείτε εσείς των Blogs και συμβούλων, γιατί γελάνε οι πέτρες και κάθε νοήμων άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή