Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Παναγιώτης Γούτος σχετικά με τις πωλήσεις δημοσίων εκτάσεων στην Ερμιονίδα

Το διάβασαν ήδη 195 μοναδικοι αναγνώστες.
Αγαπητοί μου Ιχνηλάτες, 
Σχετικά με το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σας καταγράψτε παρακαλώ επιγραμματικά τις θέσεις μου.
Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει την αρμοδιότητα να παραχωρήσει κομμάτι από τη ΔΕΠΟΣ στο Δήμο μας. Θα έπρεπε να το είχε κάνει η πολιτεία. Είναι μία πολιτική απόφαση.
Σχετικά με τις λαικές αντιδράσεις φοβάμαι πως μεσούσης της κρίσης αφ' ενός θα έχουν χαμηλή απήχηση, αφ' ετέρου η ισχύς των συμφερόντων μεγάλη. Έτσι, σε αυτό το επίπεδο ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. 
Σημαντικό είναι το θέμα των υποδομών που θίγετε, και σε αυτή την κατεύθυνση όντως μπορεί να γίνει μία ισχυρή και αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Θα πρόσθετα ακόμα, την αποχέτευση και τα απορρίματα ως φορτίο.
Τίθεται, ένα θέμα προσφοράς και ζήτησης σε σχέση με τους υφιστάμενους συνεταιρισμούς. Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω, πως ούτε εκεί έχει ληφθεί μέριμνα για το πληθυσμιακό φορτίο που ενδέχεται να υπάρξει κατά την ανάπτυξή τους. Έτσι, δεν υπάρχει μέριμνα ούτε ύδρευσης
ούτε αποχέτευσης, φυσικά. Τέλος, οι όροι δόμησης, αποτελούν ένα αργό και μακρύ συντελούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα για το οποίο πρέπει κάποτε να ανοίξουμε τη συζήτηση πως είναι δυνατό να σταματήσουμε ή έστω να περιορίσουμε.
Για τον υδροβιότοπο της Ερμιόνης συμφωνώ απόλυτα. Περιμένω με αγωνία, να δω αν υπάρξει στο τέλος επενδυτής που να βλέπει ανάπτυξη σε ένα βάλτο. Ή εάν βγάζουμε τα πάντα, άκριτα και χωρίς σχεδιασμό και εκτίμηση "στο σφυρί".
Εν κατακλείδι εκείνοι που έχουν την αρμοδιότητα να διαχειριστούν όλα αυτά που επικαλείστε, είναι η νέα δημοτική και η νέα περιφερειακή αρχή. Η κεντρική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επιβάλλει τις αποφάσεις της, βεβαίως. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να διεκδικήσει και να αγωνιστεί εις όφελος των συμφέροντων των κατοίκων της περιοχής μας. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να δοθεί η μεγάλη μάχη. Επισημαίνω, είναι νωπή η λαική εντολή. Λυπούμαι που το λέω, αλλά ο κος Τατούλης έχει ήδη δείξει πως είναι το μακρύ χέρι των κυβερνητικών επιλογών. Άρα, σε επίπεδο περιφέρειας δεν αναμένω καμία αντίδραση, μάλλον το αντίθετο. Έτσι, μεγάλο είναι το φορτίο για τον κο Σφυρή και την παράταξή του. Εμείς ως Πελοπόννησος Πρώτα, θα είμαστε στις επάλξεις, εκπροσωπούμενοι στο περιφερειακό Συμβούλιο από τον Οδυσσέα το Βουδούρη και το Γιώργο το Γαβρήλο, από τη θέση της αντιπολίτευσης, απέναντι σε κάθε διοικητική απόφαση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και όχι των κατοίκων της περιοχής μας. 
Δύσκολοι οι καιροί που έρχονται φίλοι μου, ας είμαστε προετοιμασμένοι τουλάχιστον...  

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γούτος
πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος 
με τον Οδυσσέα Βουδούρη
και την παράταξη Πελοπόννησος Πρώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου