Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Κλειστή η χωματερή του βιολογικού -Μπλόκο στα απορριμματοφόρα απο τους κατοίκους

Πρίν απο λίγη ώρα κάτοικοι μπλόκαραν τα πρώτα αυτοκίνητα του Δήμου που επεχείρησαν να αδειάσουν το φορτίο τους στη υπερ-χωματερή του βιολογικού.
Καθώς ο χώρος ειναι μη αδειοδοτημένος (παράνομος) ,και όποιος επιχειρήσει να εναποθέσει απορρίμματα κινδυνεύει με άμεση σύλληψη η διαδικασία εναπόθεσης αναγκαστικά θα παγώσει..
Θα γίνει επικοινωνία  με την Περιφέρεια. Πελοποννήσου,και τις άλλες αρχές,καθώς  και σημαντική θεωρείται η σύγκέντρωση στο Λύκειο Κρανιδίου σήμερα  το απόγευμα στις 8
 που καλεί η επιτροπή των κατοίκων.Οι κάτοικοι μας είπαν ότι  κανείς δεν εμπιστεύεται κάνενα πλέον.
Η Ερμιονίδα σε κατάσταση οριακή,εν μέσω τουριστική περιόδου με τα ξενοδοχεία (που φέτος  είναι γεμάτα) να ειναι σε απόγνωση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη κατάσταση για ακόμη μια φορά
Εχουν γραφτεί και γράφονται πολλά ,η αποτυχία των δύο πυλώνων διαχείρισης ,,Δήμος και Περιφέρεια είναι δεδομένη .Πάντως η σκέψη και η ενέργεια όλων  πρέπει να είναι στη λύση του θέματος  .Εκλογές έγιναν ,πολιτικές ευθύνες καταλογίσθηκαν θεωρητικά,συμπεριφορές καταδικάστηκαν καταλυτικά , πρέπει να δούμε τι θα γίνει απο εδω και πέρα.Πάντως  οι κινητοποίησεις προσφέρουν .και πρέπει να είναι απο όλα τα μέρη της περιοχής.
και πλέον πρέπει να εστιασθούν πρός τα επίπεδα αυτοδιοικησης  και διοικησης που είναι υπεύθυνα για την υπόδειξη νόμιμου σημείου υποδοχής.




"Ι"

2 σχόλια:

  1. Μήπως μπορείτε να μας γράψετε τα ονόματα των δημοτών που αποτελούν το συντονιστικό όργανο της επιτροπής; Όπως υπογράφεται δηλαδή η πρόσκληση. Συνήθως όταν καλεί κάποιος γράφειο και ποιός είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο χώρο αποκλεισμού ήταν συντονιστής ο κ.Χρήστος Σαράντος.Η προσκληση όπως δημοσιευεται σε όλα τα ιστολόγια δεν αναφέρει περισσότερα.Οι εύλογες απορίες σας πιστεύω θα λυθουν το βράδυ στο Λύκειο.
    Θ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή