Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Σχετικά με την πώληση δημοσίων κτημάτων στην Ερμιονίδα

Ειδικά για ατην ΔΕΠΟΣ  στο Πορτο Χέλι πρέπει να ζητηθεί άμεσα απο το ΤΑΙΠΕΔ,ένα σεβαστό κομμάτι της έκτασης πρίν πωληθεί  για δημόσια χρήση .Τουλάχιστον 100 στρέμματα +περιφερειακό δρόμο.
Αν δεν δοθεί  η απάντηση  πρέπει να είναι δυναμική  ώστε να επέλθει διαπραγμάτευση.
Καθώς κανείς επενδυτής δεν αγοράζει οτιδήποτε για το οποίο υπάρχει  πιθανή κοινωνική αντίδραση.
 Διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει θεωρητικά και με τον αγοραστή (αν αυτος επιθυμεί),αλλα εκεί μπορεί να υπάρξει διαπλοκή .
Το θέμα;  επίσης είναι ότι με το δεδομένο των υπάρχοντων οικοδομικών συναιτερισμών,τυχόν πώληση και αξιοποίηση όλων των δημοσίων εκτάσεων ,δημιουργεί συνθήκες υπερπροσφοράς  κατοικιών σε μια αγορά που ειναι ουσιαστικά παγωμένη.
Θα υποβαθμίσει την αξία πολλών ιδιωτικών περιουσιών,και προγενέστερων επενδύσεων στη κτηματαγορά .λόγω υπερπροσφοράς.
 Παράλληλα δημιουργεί νέες πιεστικές ανάγκες σε νερό και   χωρίς να  έχει γίνει το παραμικρό βήμα
για βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου της περιοχής
Το θέμα είναι στρατηγικης σημασίας  για την περιοχή ,και η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει με την κυβερνηση και όχι με τους ιδιώτες επενδυτές.
Αν υπολογισθεί η επενδυση του γηπεδου golf ,και οι άλλες που λογικά θα προκύψουν ,οι επενδυσεις εθνικού χαρακτήρα θα υπερβουν τα 2 δις ευρώ.Για να πραγματοποιηθούν θα απορροφήσουν κοινοτικούς πόρους 300-400 εκ ευρώ.και θα  φέρουν στην εθνική οικονομία ενα μεγάλο κέρδος.
Είναι λογικό και ισχυρό αίτημα σε αυτη τη βαση,η πολιτεία που θα εισπράξει τα κερδη να διαθεσει στην περιοχη το 10 % (200 εκ ευρώ) σε έργα υποδομής στην περιοχή ώστε αυτη να είναι βιώσιμη .( το ποσό αυτο αρκεί,για να λυθεί το πρόβλημα του νερού,της αποχέτευσης,και της βελτίωσης των οδικών προσβάσεων,των λιμανιών,την αναβάθμιση του ΚΥ Κρανιδίου  κλπ).
Φυσικά πρέπει να γίνει σαφές ότι η έκταση του υγροβιότοπου στους Αγιους Αναργύρους στην Ερμιόνη πρέπει μείνει ώς έχει..(υδροβιότοπος δλδ)..όπως και η απρόκοπτη πρόσβαση όλων στα παραλιακά μέτωπα της περιοχής.
Το θέμα είναι ποιός θέλει και ποιός έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει αποτελεσματικά αυτα που δικαιωματικά αναμένει η Ερμιονίδα..
Μακαρι να βρεθεί.εγκαίρως.Μεγάλες οι προκλήσεις για τη νέα δημοτική αρχή..
 "Ι"



*Η λιμνοθάλασσα είναι μια μορφή υγροβιότοπου.
Mπορείτε να δείτε ολές τις μορφές που μπορεί να έχει ένας υγροβιότοπος.εδώ.
 
http://lsg.ucy.ac.cy/research/wetlands/ygrotopoi_genika.htm#%CE%9F%CE%B9%20%CE%A5%CE%B3%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου