Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Καλοκαίρι στο κόκκινο.

Στη καρδιά του καλοκαιριού,στη καλή μας οικονομικα περιόδο,η οικονομική κρίση καθημερινά
δείχνει τα "δόντια της" σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες πλέον στη περιοχή μας.
Δεν είμαστε μόνοι ,ακόμη και οι "ναυαρχίδες" του ΑργοΣαρωνικού,(Υδρα.Σπέτσες) ζούν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά.,καθώς ο εγχώριος τουρισμός έχει μειωθεί σε πολυ μεγάλο ποσοστό.
Τα ξενοδοχεία της περιοχής σε αριθμητικά επίπεδα πάνε καλά ,η περιοχή τώρα φιλοξενεί 2,500 επισκέπτες σε οργανωμένες μονάδες.αλλα το μεγαλύτερο ποσοστό είναι (all exclusive) οπότε η πρόσβαση τους στις επιχειρήσεις της περιοχής είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη.
Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα
 περνούν μια επίσης ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά ,καθώς για τα περισσότερα η σαιζόν ξεκίνησε αρχές Ιουλίου και με πολυ χαμηλές τιμές.Σταθερά θετική είναι η κίνηση των ιστιοπλοικών στην Ερμιόνη
αλλα η συνεισφορά τους μόνο να μειώσει τις απώλειες μπορεί.
Στους χώρους πάντως εστίασης και αναψυχής ,η αυστηροποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας(που υποχρέωνει πλέον και τα μέλη της οικογένειας να είναι ασφαλισμένοι ) αλλα και η εξοντωτική φορόλογηση με 25 % απο το πρώτο ευρώ.(γιαπαράδειγμα μια επιχείρηση που δηλώσει κέρδη 20000 ευρώ,πρέπει να καταβάλλει μαζί με την προκαταβολή περίπου 8000 ευρώ. άρα μένουν στην επιχειρηση  μόνο 12000 ευρώ.)θα οδηγήσει στο κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων και κλείσιμο που θα αφήσει χρέη σε αλλες συναφείς επιχειρήσεις δημιουργώντας προβλήματα και σε αυτές.( οι εμπορικές ήδη έχουν συρικνωθεί σημαντικά  )
Η απαγόρευση πρόσβασης σε χρηματοδοτικα΄εργαλεία που έχει επιβληθεί σιωπηρά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγεί και τις υγιείς σε απόγνωση.
  Φαίνεται ότι τουρισμός ,που έχουμε ορίσει λίγο πολύ ώς κεντρική επιλογή της περιοχής δεν μπορεί σε αυτη τη φάση τουλάχιστοννα μας διασώσει..
Η έλλειψη εναλλακτικών πυλώνων οικονομίας  και απασχόλησης είναι εμφανής...
Σε αυτα τα δυσοίωνα έρχεται να προστεθεί και η αρνητικη συνεισφορά του Δήμου μας ώς θεσμού,που  τελικά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα ,απο αυτα που θα μπορoύσε να λύσει.

"Ι"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου