Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κατά την 2η εβδομάδα της θητείας της, η νέα Δημοτική Αρχή συνέχισε την διαδικασία της καταγραφής και παραλαβής των αρχείων (ηλεκτρονικών και υλικών), των αναλώσιμων υλικών, του εξοπλισμού και κάθε περιουσιακού αρχείου του Δήμου Ερμιονίδας.
Διαπιστώθηκε η διαγραφή της Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας του Δήμου Ερμιονίδας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το θέμα έχει ήδη παραπεμφθεί στα αρμόδια θεσμικά όργανα (Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Υπουργός Εσωτερικών κ.λ.π.).
Επίσης διαπιστώθηκε η καταστροφή (σπασμένη οθόνη λόγω πτώσης) ενός φορητού υπολογιστή, οποίος ήταν χρεωμένος στην Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας, ενώ η διαδικασία καταγραφής και παραλαβής θα συνεχιστεί για λίγες μέρες ακόμα.
Συνεχίστηκε με γοργούς ρυθμούς η αποκομιδή των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα η κατάσταση σε ολόκληρο τον Δήμο Ερμιονίδας να έχει σχεδόν εξομαλυνθεί και τα απορρίμματα να έχουν πλέον απομακρυνθεί από τους δρόμους.
Με απόφαση (λόγω εκτάκτου ανάγκης) του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή ενοικιάστηκαν για σαράντα μέρες 14 κάδοι μεγάλων διαστάσεων, μέσα στους οποίους εναποτίθενται πλέον τα απορρίμματα που συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.
Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η επισκευή των βλαβών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου, έτσι ώστε να μειωθούν οι μεγάλες απώλειες νερού που παρατηρούνται στο δίκτυο.
Ένα από τα πλέον προβληματικά σημεία, με επαναλαμβανόμενες βλάβες, είναι ο κεντρικός αγωγός του δικτύου ύδρευσης των Διδύμων από το σημείο της διασταύρωσης προς Πελεή έως τον οικισμό, όπου αντικαταστάθηκαν 160 μέτρα αγωγού από τα 480 που πρέπει να αντικατασταθούν για να επιλυθεί το πρόβλημα.
Παράλληλα έγινε μόνιμη εγκατάσταση παροχής νερού στο πηγάδι της πλατείας που βρίσκεται βόρεια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Διδύμων, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι κάτοικοι κατά την διαδικασία της υδροληψίας.
Επίσης επαναλειτούργησε το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας των Διδύμων.
Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00, έγινε στο Δημαρχείο στο Κρανίδι, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου. Η πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Άμυ Μονά μαζί με την  πρώην αντιπρόεδρο κ. Κατερίνα Λυκουριώτη ενημέρωσαν για τα πεπραγμένα της περιόδου 2011 – 2014, τον νέο Πρόεδρο κ. Γιάννη Κοντοβράκη και τους Τοπικούς Συμβούλους κ. Γιώργο Γαλανόπουλο και κ. Δήμητρα Κορδώνη, παρουσία του Αντιδημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Αντωνόπουλου. Το κλίμα που επικράτησε ήταν άριστο και τονίστηκε από όλους η διάθεση για συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων της Κοινότητας.

 Από την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου:
  
Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ψηφίστηκαν ομόφωνα οι Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ του Δήμου Ερμιονίδας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Ηλιοκάστρου και την κατασκευή αποδυτηρίων και βαλβίδας ρίψεων στο γήπεδο του ΠΑΟ Κρανιδίου.
Επίσης ψηφίστηκαν με εικοσιπέντε θετικές ψήφους και μια λευκή, τα μέλη των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας.
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ορίστηκε από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας η κ. Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική, με Αντιπρόεδρο τον κ. Κρουμπούζο Γεώργιο, ενώ Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημαράκης Ιωάννης, με Αντιπρόεδρο τον κ. Ρούσση Ιωάννη.
Τέλος ψηφίστηκαν ομόφωνα ο κ. Ρούσσης Ιωάννης και ο κ. Κρουμπούζος Γεώργιος ως νέα τα  μέλη που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Ερμιονίδας στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.
Από την 2η συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας:


  
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου