Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Δημήτρης Καμιζής: «Τυχερός ήταν ο κ. Σφυρής… Και έξυπνος θα έλεγα… Δίκαια πήρε τις εκλογές… Ο Δημήτρης Σφυρής, θα είναι Δήμαρχος, για τα επόμενα δέκα χρόνια… Και θα σας πω, το λόγο…

Ενημέρωση Πελοποννήσου


Καμιζής με Σφυρή: Επίλυση διαφορών ...ενώπιον δικαστηρίου, στο πρόσφατο παρελθόν
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Επισκεφτήκαμε τον απελθόντα Δήμαρχο Ερμιονίδας στο  γραφείο του, στο Δημαρχείο, στο Κρανίδι… λίγα εικοσιτετράωρα, πριν και την θεσμική του αποχώρηση από τα «κοινά»… Δέχτηκε να μας μιλήσει, για όλα και για όλους. Σήμερα, δημοσιεύουμε το κομμάτι εκείνο της συνέντευξής του, που αναφέρεται στον νέο Δήμαρχο, Δημήτρη Σφυρή.
Η πρώτη αναφορά, του Δημήτρη Καμιζή στον Δημήτρη Σφυρή, είναι αρνητική και έχει να κάνει με την στάση του (ως αντιπολίτευση) και ιδιαιτέρως, για την άρνησή του, να στηρίξει την προσφυγή κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, μέσω της οποίας «…κατά τρόπο απαράδεκτο… Χάριζε έτσι, ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ, στην εταιρεία Μind Compass”.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ: Τον Οκτώβριο του 2013, έφερα ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για συζήτηση που είχε σχέση, με την προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ, κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη του Πέτρου Τατούλη, που ουσιαστικά ακύρωνε μια προηγούμενη απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το οποίο κατά την γνώμη μου έπραξε, κατά τρόπο απαράδεκτο… Χάριζε έτσι, ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ, στην εταιρεία “Μind Compass
με το παρών τεσσάρων ανθρώπων, της παράταξής μου, που συναθροίστηκαν με τις
ψήφους της παράταξης του κ. Σφυρή, δεν επετεύχθη η απαραίτητη πλειοψηφία, ώστε να προσφύγουμε ως Δήμος στο ΣτΕ…»
Αναφερόμενος στην εξέλιξη του προεκλογικού αγώνος εξέφρασε την άποψη ότι «…Ήταν σίγουρο, πως βάσει των εξελίξεων,  Δήμαρχος θα ήταν ο κ. Σφυρής…»
Σε ερώτησή μας για τα λάθη των κ.κ. Λάμπρου και Γεωργόπουλου (που έχει ήδη δημοσιευθεί) απαντά, επικαλούμενος και την μαρτυρία του τότε αντιδημάρχου Γιάννη Τσαμαδού:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ: «Είχαν ολέθριους συμβούλους και συνεργάτες… Τυχερός ήταν ο κ. Σφυρής… Και έξυπνος θα έλεγα… Δίκαια πήρε τις εκλογές… Το είχα πει άλλωστε, στον κ. Τσαμαδό… «Να δεις Γιάννη, που αφού δεν σε επιλέγουν, ούτε ο Λάμπρου, ούτε ο Γεωργόπουλος, θα βγει Δήμαρχος, ο Σφυρής» …Από πλευράς προεκλογικής τακτικής, ο κ. Σφυρής, αποδείχτηκε, πως  ήταν ο καλύτερος…»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «Δοκιμασμένος» επί μια τετραετία, ως Δήμαρχος, ο κ. Σφυρής… Αρχιτέκτων στο επάγγελμα, δηλαδή τεχνοκράτης… Έχει αποκομίσει μια αξιόλογη εμπειρία, υπηρετώντας στην «πρώτη γραμμή», τα τελευταία χρόνια… Σε λίγα εικοσιτετράωρα, αναλαμβάνει για δεύτερη φορά, τις τύχες των κατοίκων της Ερμιονίδας, εν όψει μιας πραγματικά δύσκολης, για  ευνόητους λόγους πενταετίας, αποδεχόμενος μια δεύτερη ευκαιρία, από το εκλογικό σώμα, του τόπου… Τι λέτε κύριε Καμιζή; Θα τα καταφέρει, ο νέος Δήμαρχος;

Καμιζής και Σφυρής: Κοινή ενημέρωση για προβλήματα από πολίτες
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ: Απέτυχε ο κ. Σφυρής, την τετραετία ως Δήμαρχος… Πολιτικά τουλάχιστον, δεν τα διαχειρίστηκε καλά τα πράγματα… Έξυπνος άνθρωπος είναι… Αν δει τα σφάλματα  και χρησιμοποιήσει την εμπειρία, που έχει αποκομίσει, νομίζω πως θα  είναι, ένας καλός Δήμαρχος… Και δεν θα μείνει, πέντε χρόνια… Αλλά και άλλα πέντε… Δέκα χρόνια, θα είναι  Δήμαρχος, ο κ. Σφυρής… Και θα σας πω, το λόγο…
Α) Αποχέτευση… Το έχασε τότε το έργο, το επανένταξα εγώ και δεν έχει να κάνει επί δεύτερης Δημαρχίας του, απολύτως τίποτε… Δημοπρατημένο, το βρίσκει… Προνόησα την επίβλεψη, να την έχει η Περιφέρεια, η κ. Καχριμάνη και οι τεχνικές υπηρεσίες…
Β) Ύδρευση. Το ίδιο… Ο Εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί. Υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας… Αυτά τα δύο έργα, θα γίνουν με ασφάλεια… Δεν χάνονται με τίποτα...Ακόμη και να το προσπαθήσει κάποιος δηλαδή…»

ΑΥΡΙΟ: Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ θα αναρτήσει ολόκληρο το πρώτο μέρος της συνέντευξης Καμιζή τμήματα της οποίας έχει ήδη δημοσιεύσει αποσπασματικά.

Το δεύτερο μέρος της εντυπωσιακής ως προς τις αποκαλύψεις συνένευξης Καμιζή, θα δημοσιευθεί στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου