Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

4η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης 24-25-26/10/2014 - Το πρόγραμμα της γιορτής

 
Παρασκευή 24/10


Στις 19:00

Στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (κτίριο Συγγρού). Ομιλίες από ειδικούς για τις θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού. Θεατρικό δρώμενο από το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης.



Σάββατο 25/10

Στις 10:30

Στο λιμάνι της Ερμιόνης. «Κυνήγι Χρυσού Ροδιού» για τους μικρούς μας φίλους.




Στις 15:00

Ποδηλατάδα μέσα από τα ροδοπερίβολα.



Στις 19:30

Στα Μαντράκια της Ερμιόνης. Ζωντανή μουσική από ντόπια σχήματα καλλιτεχνών.


Κυριακή 26/10


Στις 11:00

Στο λιμάνι της Ερμιόνης. Το εορταστικό κομμάτι. Φιλική συμμετοχή γνωστής παρουσιάστριας και σεφ. Μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Επαγγελματίες, νοικοκυρές και παραγωγοί θα προσφέρουν στους επισκέπτες εδέσματα και ποτά, εμπνευσμένα από τις γεύσεις του ροδιού.



Στις 17:00

Στο λιμάνι της Ερμιόνης. Συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους συνεργάτες του.
Η Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας, που συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη Γιορτή του Ροδιού, διοργανώνει για φέτος δύο εκδηλώσεις:

1. Το κυνήγι του Χρυσού Ροδιού και

2. Την ποδηλατάδα.



Το κυνήγι του Χρυσού Ροδιού θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Ερμιόνης στις 10:30 (σημείο συνάντησης: το Ηρώο). Θα διαρκέσει μία με μιάμιση ώρα. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δημοτικού. Τα παιδιά θα οργανωθούν σε ομάδες και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν πού είναι κρυμμένος ο θησαυρός (βλ. ένα αντικείμενο σχετικό με το ρόδι). Για να φτάσουν στον θησαυρό θα πρέπει να περάσουν επιτυχώς κάποιες δοκιμασίες. Τα παιδιά μέσα από αυτό το παιχνίδι θα χρειαστεί να λειτουργήσουν ομαδικά, να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και θα αποκτήσουν νέες γνώσεις ή θα αξιοποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες. Σημαντικό για την επιτυχία του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να σεβαστούν τους κανόνες και τις οδηγίες που θα ακούσουν από τους διοργανωτές του παιχνιδιού. Αυτοί θα είναι κάποια από τα μέλη της Φυσιολατρικής Ομάδας.


Η ποδηλατάδα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (τα παιδιά έρχονται με ευθύνη των γονέων τους) και θα διαρκέσει γύρω στη μία ώρα. Σημείο έναρξης και τερματισμού είναι το λιμάνι της Ερμιόνης(σημείο συνάντησης: το Ηρώο). Κατά τη διάρκεια της ποδηλατάδας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά των γεμάτων με ροδιές περιβολιών. Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα, η γυμναστική κοντά στη φύση θα μας αναζωογονήσει και θα μας υπενθυμίσει ότι η διατροφή (βλ. ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού) χρειάζεται να συνδυάζεται με γυμναστική.

(Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις παραπάνω δραστηριότητες παρακαλούνται να είναι μισή ώρα νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, για να επιτύχουμε την τήρηση του προγράμματος)

Σας περιμένουμε λοιπόν να αποδράσουμε μικροί και μεγάλοι σε ένα ξεχωριστό τριήμερο στην Ερμιόνη με γεύσεις ροδιού, μουσική, χορό και δραστηριότητες!

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Για το κυνήγι του Χρυσού Ροδιού --> 6982497473 (Χάρης)

Για την ποδηλατάδα --> 6977643386 (Δαμιανός)

http://fysiolatriki.blogspot.gr/2014/10/4-24-25-26102014.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου