Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Συγκέντρωση ενάντια στη λιτότητα στο Κρανίδι .






..

..
...  100 περιπου συμπολίτες μας επέλεξαν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που εξαγγέλθηκε 
από ομάδα πολιτών ,στα πλαίσια της πανελλήνιας αλλά και πανευρωπαικής κινητοποίησης ενάντι α στη λιτότητα στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Απούσα η νέα γενιά,παρόλο που είναι αυτή που δέχεται τις βαρύτερες συνέπειες των γεγονότων που βιώνουμε όλοι.Και να μην κρυβόμαστε ,ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε χτές μεταξύ των συμμετεχόντων.
Απόψη μου είναι ότι όσο οι παλιότεροι δεν αποφασίζουν να κάνουν πίσω απο το τοπικό πολιτικό προσκήνιο οι νέοι θα απέχουν.Θα μεταναστεύουν και όλο και περισσότερο η τοπική μας πολιτική σκηνή θα θυμίζει ΚΑΠΗ.
Στα μάτια τους το παλιό είναι συστημικό,νικημένο ,συμβιβασμένο ,ένοχο.Μπορεί να μην εχουν περάσει απο τα "κομματικά σχολεία" και να στερούνται εφόδια πολιτικής ανάλυσης,αλλά έχουν το εργαλείο του "ενστίκτου" που τους καθοδηγεί.
Η κρίση που βιώνουμε ,είναι κρίση εσωτερική ,κρίση μια κοινωνίας που διαβρώθηκε,διαπλέκτηκε  και έφτασε στο γκρεμό.Και το τραγικό 'οτι όλα αυτά συνέβησαν  με δημοκρατικές επιλογές (όπως και η αριστερή επιλογή που είναι στα πράγματα του τόπου τώρα)
Αν δεν αναλογιστεί ο καθένα ς απο εμάς ,τα καθήκοντα του ώς υπεύθυνος πολίτης ,και πράξει ώς αυτά επιτάσσουν,θα αποδειχτεί ότι η εναλλαγή πολιτικών πλατφόρμων δεν αρκεί..  
Αυτή η κρίση μας δίνει την ευκαιρία να αλάξουμε.Στο χέρι μας είναι.

"Ι"


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου