Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ελάτη-Περτούλι.-Λίμνη Πλαστήρα (Photos)

Ενα ταξίδι του χειμώνα.Για να δείς τι συμβαίνει στο τόπο σου πρέπει να ταξιδεύεις ,να συγκρίνεις..
Είμαστε πίσω σε αρκετά θέματα .Και ιδιαίτερα στα βασικά .Η οδική μας πρόσβαση είναι κουραστική..Το οδικό κομμάτι στο Κολιάκι δεν το βρίσκεις αλλού.
Εμείς το έχουμε συνηθίσει και το εχουμε αποδεχτεί δεν είναι έτσι όμως..Γήπεδα ζητάμε (χρειάζονται και αυτά βέβαια ) ,γήπεδα μας φτιάχνουν..Βεβαια θα πεί καποιος ότι ζητάμε και αλλα .Εικοσι χρόνια όλα ζητάμε,σημασία δεν εχει τι ζητάς αλλα τι καταφέρνεις να υλοποιείς απο αυτά.
Εκ του αποτελέσματος δεν καταφέραμε τα τελευταία χρόνια,να ορίσουμε τα σημαντικά  και να τα διεκδικήσουμε .Εσωστρέφεια,λόγια περιττά,συνεχείς αντεγκλήσεις ,προσωπικές πολιτικές και αλληλουπονομεύσεις.αυτά κάναμε την εποχή που υπήρχαν οι πόροι για τα έργα.Το τίμημα εξαιρετικά βαρύ.Οπως άλλωστε για όλη την Πελοπόννησο ,τη λεγόμενη  παλιά Ελλάδα..
Ευχάριστη εμπειρία για μας ,η δυνατότητα να πιείς νερό, απο τη βρύση.,ο κόσμος είναι ιδιαίτερα φιλόξενος και ανοιχτός στους επισκέπτες.,δεν συζητούν απο το πρωί μέχρι το βράδυ για τα σκουπίδια.
(Η περιφέρεια είχε καταφέρει να φτιάξει αρκετούς ΧΥΤΑ  ,στοιχείο που δεν εγινε εφικτό  στη Πελοπόννησο).
Η περιοχή αυτή ,η οποία έχει δυνατό πρωτογενή τομέα και περίσσεια φυσικών πόρων ,ο οποίος μετασχηματίζεται ταχύτατα ,( είδαμε καλλιέργεια ελιάς στα Τρίκαλα  ),είδαμε επίσης το πρωτοπόρο σύστημα απευθείας διάθεσης γάλακτος στο καταναλωτή  απο τους παραγωγούς στη Λαρισα  σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές (http://www.thesgala.gr/) και άλλα πολλά.


"Ι"
























































  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου