Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Δελτίο Ενημέρωσης Εθελοντών Ερμιονίδας για τους πρόσφυγες στην Ερμιονίδα.(Τετάρτη 23/3)

 
*Το δελτίο αυτό γράφεται στο πλαίσιο της ευθύνης  και της υποχρέωσης ενημέρωσης  που έχουμε αναλάβει εθελοντικά απέναντι σε όλους που στηρίζουν την κοινή  μας προσπάθεια.

Οι εθελοντές για τούς πρόσφυγες στην Ερμιονίδα

Παρακαλούμε για κοινοποίηση και αναμετάδοση
+ Η κατάσταση καλή.
+ Με πρωτοβουλία του ΚΥ Κρανιδίου (12 γυναίκες) που είναι σε εγκυμοσύνη(αρκετές σε προχωρημένη) θα εξεταστούν και αν χρειαστεί θα τους δοθούν τα απαραίτητα φάρμακα
(Εχουν ληφθεί φάρμακα και απο την Υπατη Αρμοστεία)
+ Εθελοντής δασκάλα έκανε στα παιδιά το πρώτο μάθημα της Ελληνικής  γλώσσας.
+Σήμερα  Γερμανίδα που διαμένει στη περιοχή μας θα κάνει το πρώτο μάθημα Γερμανiκών στα παιδιά.Υστερα απο την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που προήλθαν απο τις κακουχίες,είτε στην Ειδομένη ,είτε στο ΟΛΠ και άλλα κέντρα πρώτης υποδοχής ,τόν  εφοδιασμό τους με ρούχα και παπούτσια  το βάρος τώρα πέφτει καθώς  οι μέρες περνούν και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα    γίνεται εμφανής .το βάρος πέφτει κυρίως στην δημιουργική απασχόληση των παιδών ,αλλά και των υπολοίπων.
+  Γυναίκες απο το εξωτερικό που διαμένουν εδώ πρόσφεραν λουλούδια για να τα φυτέψουν οι πρόσφυγες (τα μικρά παιδιά) καθώς γιορτάζουν τη γιορτή της μητέρας που στη Συρία είναι κύρια γιορτή.
+Δεν υπάρχει αξιόπιστη πληροφορία για το χρόνο διαμονής τους εδώ ,ούτε για έλευση άλλων.
+ Η αποθήκη  είναι πλήρης για τις αναγκες των προσφύγων .
Χρειάζονται μόνο  ανδρικά παπούτσια 43-44-45 νούμερο
σε καλή κατάσταση για καθημερινή χρήση(αθλητικά κλπ) 

Οπότε μην φέρνεται οτιδήποτε  άλλο εκτός απο αυτό για τις επόμενες δύο μέρες.στο ξενοδοχείο.
+ Για το Σαββατοκύριακο έχει εξασφαλιστεί απο τους εθελοντές  η παρουσία ψυχολόγου στο χώρο του Ξενοδοχείου.για κάποιες ώρες ώστε να βοηθηθούν κάποιες οικογένειες που έχουν χάσει μέλη τους στο πόλεμο.
  Οί πρόσφυγες δια μέσου των διερμηνεων μας μετέφεραν τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση απο την Ερμιονίδα.Αυτό ανήκει κατα κύριο λόγο σε σας που βοηθήσατε με οποιοδήποτε τρόπο αλλά και στη δημοτική αρχή με την οποία υπάρχει πολυ καλή επικοινωνία .











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου