Γράφει ο Aπόστολος Λαδάς.
Με αφορμή τις
γιορτές Ροδιού και Ελιάς ο Δήμος
Ερμιονίδας φιλοξένησε τον
διάσημο Αμερικανό Δημοσιογράφο και
γευσιγνώστη κύριο Marc
d'Entremont
προκειμένου αυτός να
γράψει τις εντυπώσεις του για την
Ερμιονίδα ως Τουριστικό προορισμό, για
την γαστρονομία της περιοχής, τις τοπικές
γεύσεις και τα εξαιρετικά προϊόντα της.
Ο Marc
d'Entremont
Ο κύριος D'
Entremont
αρθρογραφεί στην μεγαλύτερη εφημερίδα
της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική
την “ Hellenic
News
of
America”.Είναι
ένας από τους κορυφαίους bloggers που
εξειδικεύονται στην προβολή των
προορισμών με έμφαση στην γαστρονομία
και τα δημοσιεύματά του εμφανίζονται
σε μεγάλα blogs και website. όπως :
- Examiner.com: Είναι ένα δίκτυο δημιουργίας περιεχομένου που τροφοδοτείται από ανεξάρτητους δημοσιογράφους-bloggers που συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους με άρθρα σε όλο τον κόσμο. Ο κεντρικός στόχος είναι η δημιουργία περιεχομένου που έχει νόημα για τους χρήστες μέσα από θέματα που ενδιαφέρουν, και με έμφαση στην ποιότητα του περιεχομένου. Με πάνω από 12 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως και 38 εκατομμύρια προβολές σελίδων. Το Examiner.com προσελκύει χρήστες που ανήκουν σε ανώτατα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα. Συγκεκριμένα:
- 27 % των χρηστών έχουν οικογενειακό εισόδημα των $ 100K +
- 67 % των χρηστών έχουν τελειώσει το κολέγιο ή είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος
- Travelpenandpalate.com: Είναι ένα blog με έμφαση την γαστρονομία με 84.000 page views/year.
- Luxe Beat Magazine: Ταξιδιωτικό website με πάνω από 620.000 χρήστες τον χρόνο.
- Twitter 32.000 followers
Είναι
μέλος
του
Διοικητικού
Συμβουλίου
του
International
Food
Wine
and
Travel
Writers
Association.
Με
τον Απόστολο Λαδά στην Αγία Άννα στο
Κρανίδι για μια επισκόπηση της περιοχής
Με τον αγαπητό
Δημοσιογράφο περιηγηθήκαμε όλη την
Ερμιονίδα όπου θαύμασε και φωτογράφισε
το εξαιρετικό κάλλος όλης της περιοχής,
επισκεφθήκαμε ελαιώνες και ελαιοτριβείο
για να έχει ίδια αντίληψη για την
διαδικασία παραγωγής του ΠΟΠ ελαιόλαδου
Κρανιδίου , του πρώτου σε ποιότητα
ελαιόλαδου στην Ελλάδα και επισκεφθήκαμε
κτήματα με καλλιέργεια Ερμιονίτικου
ροδιού, αυτής της μοναδικής, σε
οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ντόπιας
ποικιλίας, αυτού του τόσο πολύτιμου
προϊόντος για την περιοχή μας.
Παραβρεθήκαμε
και παρακολουθήσαμε τις εορταστικές
εκδηλώσεις της 28ης
Οκτωβρίου στο Κρανίδι καθώς και την
γιορτή του Ροδιού στην Ερμιόνη όπου ο
κος D’
Etermont
έδωσε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 για τις
εντυπώσεις του για την περιοχή, για τα
προϊόντα της, την τοπική γαστρονομία
και την φιλοξενία της.
Στη γιορτή του
Ροδιού
Καθ’ όλη την
διάρκεια της παραμονής του απαθανάτισε
με την κάμερά του τοπία, πόλεις, προϊόντα,
φαγητά, εκδηλώσεις, τοπικούς χορούς
προκειμένου να τα παρουσιάσει στα μέσα
που αρθρογραφεί .
Προσωπικά θα
ήθελα να ευχαριστήσω tον
Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Σφυρή για την εν
γένει βοήθειά του κατά την επίσκεψη του
Δημοσιογράφου καθώς και τις επιχειρήσεις
τουρισμού και εστίασης του κυρίου Σούλη
Λουμουσιώτη , της κυρίας Μαρίας Στάικου
, του κυρίου Ιωσήφ Γανώση και των αδελφών
Δημαράκη «εστιατόριο ΣπυρΑντρέας» που
πρόσφεραν φιλοξενία και τοπικές γεύσεις
στον φιλοξενούμενό μας.
Όπως μου
εκμυστηρεύθηκε ο κος D'
Entremont
η εμπειρία το ταξιδιού του στη Ερμιονίδα
ήταν μοναδική, οι γεύσεις εξαιρετικές,
το περιβάλλον θαυμάσιο και η φιλοξενία
υποδειγματική, ό,τι σημαντικότερο για
να γράψει τα καλύτερα για την περιοχή
μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου